-
0
- Après-ski
- Påske
-
Alt til bordet
-
Baby & barn
-
Hjem & bad
-
Gavetips
- Made to order
- Nyheter
- Salg
Se alle produkter
Handlekurven er tomUsikker på hvor du skal starte
Se våre nyheter
Se alle produkter
-
Gavetips
Se alle produkter
-
Hjem & bad
Se alle produkter
-
Baby & barn
Klikk & Hent
Etter avtale på vårt lager på Lillehammer
Toskansk suppe med spelt
En enkel, næringsrik og mettende suppe som er for god til ikke å deles!
Kok en stor gryte når du først er i gang, og inviter på et varmende måltid.
4 personer (gang opp om du skal servere til mange)
Ingredienser:
- olivenolje til steking
- 1 rødløk, i terninger
- 2 gulrøtter, skrelt og kuttet i biter
- 2 selleristang, kuttet i biter
- 2 store fedd hvitløk, finkuttet
- 1,5l god kraft, vi liker å bruke kraft av kylling
- 1 boks hele tomater, gjerne San Marzano
- 2 bokser hermetiske hvite bønner, skylt og silt
- 200g økologiske speltperler, skylt
- 1 liten parmesanskorpe
- 2 never babyspinat, grovhakket
- 1 neve persille, grovhakket
- 2ss rødvinseddik
- raspet parmesan til servering
----------------------------------
1. Varm en stor gryte til medium varme og tillsett olivenolje. Ha i løk, gulrot og selleristang. Krydre med litt salt og stek til grønnsakene er myke.
2. Tillsett hvitløk og rør i 30 sekunder ca. Ha i tomater, kraft, spelt parmesanskorpen.
3. Varm til kokepunktet og småkok til spelten er mør, ca 20-30 min.
4. Tillsett hermetiske bønner på slutten av koketiden.
5. Skru ned varmen og fjern det som er igjen av parmesanskorpen. Rør inn spinat, persille og rødvinseddik.
6. Smak til med evt. mer salt.
Serveres med godt brød og nyrevet parmesan.
Grapefruit Brûlée
BREAKFAST CLUB
Vi elsker å gjøre litt ekstra ut av frokosten i helger eller til en spesiell anledning. Denne måten å servere grapefrukt på er litt dekadent, men samtidig veldig enkel.
Grapefruit Brûlée (Karamellisert grapefrukt)
-
Du trenger:
Grapefrukt (1/2 per person)
Sukker
Evt. mynte
-
Del grapefrukten i to på midten og skjær rundt langs kanten av fruktkjøttet. Skjær gjerne av en liten bit under hver halvdel uten å skjære helt inn til fruktkjøttet (da står den mye stødigere når den serveres).
Tørk snittflaten lett med litt kjøkkenpapir for å få bort litt av fruktjuicen.
Dryss ca 1 ts sukker på hver halvdel.
Legg over i en ildfast form eller stekebrett.
Stek i ovnen med grillfunksjon i ca 5-8 min til den er gylden. Steketiden vil variere ut i fra ovnen din, følg nøye med underveis.
La avkjøles.
Dryss over finkuttet mynte og server mens frukten fortsatt er lun.
God frokost 🍊
Hjemmelaget Granola
BREAKFAST CLUB
Overrask noen du har kjær med en deilig frokost på sengen. Du kan for eksempel servere youghurt med hjemelaget granola. Rekker du ikke frokost på sengen smaker heldigvis granolaen like godt ved kjøkkenbordet 💛
-
Du trenger:
5 dl store havregryn (eller en blanding av forskjellige gryn)
1 dl gresskarkjerner
1 dl hakkede hasselnøtter
1 ss kanel
1 dl eplejuice
2 ss honning
2 ss kokosolje eller nøytral olje
-
Varm eplejuice i en liten kjele, tilsett honning og olje la den løse seg opp. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør inn det flytende og bland alt godt sammen.
Bre blandingen utover et stekebrett, stek midt i ovnen i ca. 1 time på 140 grader. For en jevnt stekt granola er det lurt å vende litt i den hvert 10-15 minutt.
La blandingen avkjøles helt på stekebrettet.
Oppbevares i et tett glass. Den holder seg i mange uker, så lenge den oppbevares tørt.
-
Vi liker å servere granolaen med yoghurt og sesongens frukt eller bær.
God frokost 🫖