Grapefruit Brûlée
BREAKFAST CLUB
Vi elsker å gjøre litt ekstra ut av frokosten i helger eller til en spesiell anledning. Denne måten å servere grapefrukt på er litt dekadent, men samtidig veldig enkel.
Grapefruit Brûlée (Karamellisert grapefrukt)
-
Du trenger:
Grapefrukt (1/2 per person)
Sukker
Evt. mynte
-
Del grapefrukten i to på midten og skjær rundt langs kanten av fruktkjøttet. Skjær gjerne av en liten bit under hver halvdel uten å skjære helt inn til fruktkjøttet (da står den mye stødigere når den serveres).
Tørk snittflaten lett med litt kjøkkenpapir for å få bort litt av fruktjuicen.
Dryss ca 1 ts sukker på hver halvdel.
Legg over i en ildfast form eller stekebrett.
Stek i ovnen med grillfunksjon i ca 5-8 min til den er gylden. Steketiden vil variere ut i fra ovnen din, følg nøye med underveis.
La avkjøles.
Dryss over finkuttet mynte og server mens frukten fortsatt er lun.
God frokost 🍊