Toskansk suppe med spelt
En enkel, næringsrik og mettende suppe som er for god til ikke å deles!
Kok en stor gryte når du først er i gang, og inviter på et varmende måltid.
4 personer (gang opp om du skal servere til mange)
Ingredienser:
- olivenolje til steking
- 1 rødløk, i terninger
- 2 gulrøtter, skrelt og kuttet i biter
- 2 selleristang, kuttet i biter
- 2 store fedd hvitløk, finkuttet
- 1,5l god kraft, vi liker å bruke kraft av kylling
- 1 boks hele tomater, gjerne San Marzano
- 2 bokser hermetiske hvite bønner, skylt og silt
- 200g økologiske speltperler, skylt
- 1 liten parmesanskorpe
- 2 never babyspinat, grovhakket
- 1 neve persille, grovhakket
- 2ss rødvinseddik
- raspet parmesan til servering
----------------------------------
1. Varm en stor gryte til medium varme og tillsett olivenolje. Ha i løk, gulrot og selleristang. Krydre med litt salt og stek til grønnsakene er myke.
2. Tillsett hvitløk og rør i 30 sekunder ca. Ha i tomater, kraft, spelt parmesanskorpen.
3. Varm til kokepunktet og småkok til spelten er mør, ca 20-30 min.
4. Tillsett hermetiske bønner på slutten av koketiden.
5. Skru ned varmen og fjern det som er igjen av parmesanskorpen. Rør inn spinat, persille og rødvinseddik.
6. Smak til med evt. mer salt.
Serveres med godt brød og nyrevet parmesan.